Historiska mixedtävlingen till Halmstad 2022

Annika Sörenstam och Henrik Stensons golfturnering Scandinavian Mixed, där damer och herrar tävlar mot varandra, avgörs i Halmstad nästa år. "Vi ser båda fram emot att välkomna tillbaka de svenska fansen nästa år för ett ännu större och bättre evenemang", säger Stenson.

Henrik Stenson och Annika Sörenstam arrangerar Scandinavian Mixed i Halmstad nästa år. Arkivbild.

Henrik Stenson och Annika Sörenstam arrangerar Scandinavian Mixed i Halmstad nästa år. Arkivbild.

Foto: Adam Ihse/TT

Golf2021-09-17 10:32

Turneringen hade premiär i juni i år på Vallda Golf & Country Club utanför Kungsbacka, med de svenska golfstjärnorna Annika Sörenstam och Henrik Stenson som arrangörer.

Det var första gången som damer och herrar tävlade mot varandra i samma turnering på Europatouren, och gjorde upp om samma pokal och samma prispengar.

Nästa år är det dags igen – men den gången står Halmstad Golfklubb som värd.

”Att samla kvinnor och män i en kombinerad professionell turnering var en stor framgång och vi lärde oss mycket av evenemanget i år. Henrik och jag vill influera den yngre generationen i Sverige och vi ser fram emot att få välkomna fans tillbaka nästa år för att njuta av den speciella atmosfären", säger Sörenstam i ett pressmeddelande.

I somras spelades turneringen utan publik till följd av pandemin, nästa år lär det bli annorlunda.

”Det var väldigt roligt att vara värd för turneringen med Annika tidigare i år, men det enda som saknades för oss var publiken som inte kunde delta. Vi ser båda fram emot att välkomna tillbaka de svenska fansen nästa år för ett ännu större och bättre evenemang", säger Stenson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!