Holmqvist leder British Open: Brutalt där ute

Daniela Holmqvist är på väg tillbaka efter golfbilsolyckan. Trots ryggsmärtor och busväder ligger hon i ensam ledning efter andra rundan i British Open. –Det har varit ett märkligt år, säger hon på en presskonferens.

Daniela Holmqvist är i ensam ledning efter den andra rundan i British Open. Arkivbild.

Daniela Holmqvist är i ensam ledning efter den andra rundan i British Open. Arkivbild.

Foto: Göran Söderqvist

Golf2020-08-21 18:45

Säsongen 2018 var Daniela Holmqvist på väg mot sitt stora genombrott. Hon hade då tagit sjundeplatsen i Thornberry Creek LPGA Classics och hade häng på täten inför slutrundan av PGA-mästerskapet. Allt fick ett abrupt slut när hon skulle spela tourtävlingen på den kinesiska ön Hainan Dao och kraschade in i väggen med en överfull golfbil.

Holmqvist tvingades till ett långt uppehåll från golfen och har ägnat merparten av tiden under pandemin till rehab och styrketräning.

– Det var en disk som läckte och en led som inflammerades, så det har varit mycket rehab och is. Det har varit en lång process. Förhoppningsvis blir det bättre och bättre, säger hon.

"Brutalt där ute"

När hon är nu är halvvägs igenom årets första majortävling är det i ensam ledning.

– Jag är ganska nöjd. Att komma in under par de här två dagarna är självklart bra, säger hon.

Likt gårdagens inledande runda handlade det mesta om de tuffa väderförhållandena på Royal Troon-banan i Skottland.

– Det var brutalt där ute. Det var mycket motvind. Alla hål är en utmaning så när man får på ett bra slag så blir man lycklig, säger hon.

"Kul att vara med i toppen"

Hoppet om karriärens första majortitel lever för 32-åringen, även om hon själv tonar ner förväntningarna.

– Det är väldigt mycket golf kvar att spela men det känns som att de första två dagarna, jag vet inte om man kan säga att de gått som planerat med tanke på vädret, men det har gått bra i alla fall. Det är självklart kul att vara med i toppen inför helgen.

Fyra slag bakom Holmqvist ligger Anna Nordqvist. Svenskorna låg på delad fjärdeplats efter den första rundan, men Nordqvist tappade några placeringar efter andra rundans sex bogeys.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om