Hovland tog sin andra PGA-seger

Norrmannen Viktor Hovland sänkte en birdieputt på sista hålet i PGA-tävlingen i Mexiko och kan nu börja mäta sig med Seve Ballesteros och Rory McIlroy.

Viktor Hovland med den pokal som visar att han har vunnit PGA-tourtävlingen i Playa del Carmen, Mexiko.

Viktor Hovland med den pokal som visar att han har vunnit PGA-tourtävlingen i Playa del Carmen, Mexiko.

Foto: Robert Fedez/AP/TT

Golf2020-12-07 01:15

Svenskarna Alex Norén och Henrik Norlander fick packa ihop golfbagen efter två dagars mindre lyckat spel, danske Sebastian Cappelen och norrmannen Kristoffer Ventura likaså. Trots det blev det skandinavisk seger i PGA-tourtävligen i Playa del Carmen i Mexiko.

Viktor Hovland, norsk golfs stora framtidshopp, tog en ny seger på den nordamerikanska proffstouren, nu efter att ha sänkt en tremetersputt för birdie på allra sista hålet.

– Jag tycker inte själv att jag är så bra på att hantera press och jag darrade kraftigt när jag puttade, men den gick i, säger Hovland enligt NTB i segerintervjun.

– Jag trodde att jag hade bommat segerchansen. Jag missade en putt på 17:e och visste att jag behövde göra en birdie på avslutningshålet. Nu lyckades jag få i bollen, men jag trivs inte alls i de situationerna, säger Hovland trots att även hans förra seger, i Puerto Rico, kom efter att ha sänkt en måsteputt på sista hålet.

23-åringen gick på söndagen ut som trea, men lyckades alltså med totalt 264 slag, 20 under par, till slut vinna med ett slag, före amerikanen Aaron Wise.

Segern var Hovlands – och Norges – andra PGA-seger genom tiderna. I och med segrarna i Puerto Rico i februari och nu i Mexiko i helgen är han enligt NTB ny medlem i det exklusiva sällskap européer som vunnit två PGA-tävlingar innan de fyllt 24 år. De övriga är Seve Ballesteros, Rory McIlroy, Sergio Garcia och Jon Rahm.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om