Inget avancemang för Tobo

Tobo GK gjorde en stark insats i det avslutande singelspelet när division tre avgjordes på hemmaplan. Det räckte till att klättra upp till en andraplats, men segrande Götaström var laget aldrig nära att hota.

Golf2007-07-23 07:21

Tobo får nu av allt att döma fortsätta ytterligare en säsong i division tre.
I lördagens singelspel ställde Tobo upp med Lars Johansson (78 slag), Peter Nilsson (79), Joakim Hesselgård (79) och Kim Wickström (79).
- Det var en jämn och bra insats, ingen föll ur ramen. De flesta andra låg över 80 slag, berättar lagledaren Percy Hesselgård.
Han var nöjd med vad laget presterade under helgen och även totalt sett i seriespelet, som alltså slutade med en andraplats.
- Målet inför säsongen var en plats bland de tre främsta och det lyckades vi med. Sen hade vi hoppats kunna utmana om förstaplatsen här hemma, men vi fick aldrig kontakt med Götaström. Hela laget ska dock ha en jätteeloge, de har gjort det väldigt bra.
Hesselgård ville framför allt framhålla lagets sätt att spela och jobba tillsammans som just ett lag.
- Vi har en härlig teamkänsla, alla hjälper varandra och det bådar gott för framtiden.
Någon spelare som har imponerat extra mycket på dig i helgen?
- Jag måste nämna Peter Nilsson lite extra. Han är bara 16 år och har spelat väldigt bra, stabilt och sansat, tycker Hesselgård.
Från början var det egentligen så att två lag skulle ta steget upp i division två. Men sedan ett lag dragit sig ur division tre så ändrade förbundet förutsättningarna till att bara ett lag skulle gå upp en division.
- Jag tycker att det är väldigt märkligt resonerat. Jag ska ringa förbundet i veckan och se vad de har att säga. Jag hoppas att de ska ändra det beslutet så att två lag tar steget upp som det var tänkt från början, säger Percy Hesselgård.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!