Joakim satsar på golfen

Joakim Hesselgård vill bli en riktigt bra golfspelare. Han tränar hårt - och målet på sikt är att få spela ute i Europa. - Just nu är det en omöjlighet, men tränar jag stenhårt, både fys och mentalt, så finns kanske chansen.

Golf2009-04-28 06:27

Han har lagt om sina kostvanor, har bra grundfysik efter vinterträningen och har på det hela taget utvecklats under försäsongen.
Årets smygpremiär skedde på hemmabanan på Tobo GK i helgen i tävlingen "Rädda Barnen". Tillsammans med brorsan Mathias blev han fyra. Robin Ståhl vann i par med Marcus Svensson.
Spelet stämde näst intill perfekt för Jocke Hesselgård, med 3,8 i handicap:
- Det kändes riktigt bra. Allt satt som det skulle. Från det långa spelet till puttningen. Jag tror jag hade ett över banans par.

Satsar på Minitouren
Ni som kan er golf vet att det är bra - riktigt bra. Steget till eliten är ändå långt.
Hesselgård tar dock små, små steg på vägen dit. Och ambitionsnivån är hög.
Om ett par veckor sker den "riktiga" tävlingsdebuten - då säsongens första tävling på Minitouren står på programmet. En tour med bra klass:
- För att få vara med måste man ha som högst tre-fyra i handicap - och jag är nästan på gränsen att överhuvudtaget få spela.
Joakim kommer spela på Minitouren hela sommaren - allt för att komma så väl förberedd som möjligt för att försöka ta en plats i kvalet till nästa års SAS-tour (före detta Teliatouren).
- Det är tufft bara att ta sig in i kvalet, men jag satsar hårt för att lyckas.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!