Känslosamt för Nordqvist – som vill bli kapten

Anna Nordqvist har haft ett mardrömsår och mardrömmen fortsatte länge även i Solheim Cup. Men slutet blev lyckligt – och Europa behåller bucklan. –Den här tävlingen betyder så mycket för mig, säger hon.

Anna Nordqvist vann sin singelmatch i Solheim Cup.

Anna Nordqvist vann sin singelmatch i Solheim Cup.

Foto: Bernat Armangue/AP/TT

Golf2023-09-25 05:46

Anna Nordqvist berättade inför Solheim Cup om sitt tuffa år och den skilsmässa hon går igenom, samtidigt som hon skulle axla dubbla roller som spelare och vicekapten i den prestigefyllda golffajten.

Veckan på Finca Cortesín blev sedan en känslomässig berg-och-dalbana för Nordqvist. Med vänner och familj i publiken fick 36-åringen ta emot smäll efter smäll under de två första dagarna.

Nordqvist förlorade tre raka matcher på det 18:e hålet och var känslomässigt nere för räkning på lördagskvällen.

– Jag hade en ganska lång konversation med coacherna på vårt coachmöte. Och jag bröt väl ihop ganska kraftigt där. Det var en besvikelse att ha lämnat den dagen med två förluster, men jag hade familj och vänner som stöttade mig och det betyder allt, berättar Nordqvist med tårar i ögonen.

"Vidrigt år"

Hon gick sedan ut och reste sig tog en viktig poäng i sin avslutande singel mot Jennifer Kupcho, trots att uppladdningen inte var den bästa.

– Jag har varit vaken sedan 4.30 i natt, jag hade svårt att sova. Det har varit ett ganska vidrigt år, säger Nordqvist efter segern.

Och det blev ett helt och hållet lyckligt slut när svenskan till slut kunde fira det oavgjorda resultatet tillsammans med lagkamraterna. 14–14 innebär att Europa behåller bucklan i egenskap av regerande mästare.

Nästa år, i Virginia, får USA jaga revansch och då är Suzann Pettersen kapten för Europa igen. Men när Solheim Cup därefter avgörs på europeisk mark igen, i Nederländerna 2026, kan det vara aktuellt för Anna Nordqvist att ta sig an hedersuppdraget att vara kapten.

Åtta raka

Klart är att uppdraget som vicekapten har gett henne mersmak.

– Det är klart att målet är att bli kapten någon gång. Men vi får se hur länge jag spelar. Det var en dröm för mig att få vara vicekapten under Suzann, som är en av mina bästa vänner.

Anna Nordqvist har inte missat en enda Solheim Cup sedan hon blev proffs. På den spanska solkusten spelade hon tävlingen för åttonde gången i följd.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om