Kollaps för Woods – tio slag på ett hål

Hål 12 på Augusta är också banans kortaste. Ändå fick Tiger Woods skriva 10 slag på scorekortet efter en galen kollaps under slutvarvet på US Masters. –Den här sporten kan vara hemskt ensam ibland, säger han.

Tiger Woods under slutvarvet i US Masters.

Tiger Woods under slutvarvet i US Masters.

Foto: Matt Slocum/AP/TT

Golf2020-11-15 22:20

Fjolårsmästaren stod för en sällan skådad genomklappning i Amen Corner på Augusta National. Woods blev offer för det trixiga tolfte hålet när han först slog två bollar i vattnet, sedan nästa ner i bunkern bakom greenen innan han därifrån hittade vattnet igen.

10 slag blev det till slut för Woods, vars första missar berodde på missbedömningar av de kraftiga och luriga vindar som plötsligt dök upp lagom till Masters sista dag.

– Den här sporten kan vara hemskt ensam ibland. Man måste bara fajtas. Det är ingen som kommer ta ut dig och sätta in en ersättare, så det är bara att kämpa sig igenom det. Det är det som gör den här sporten så unik och så svår mentalt och vi har alla varit i de här lägena, tyvärr, säger den 44-årige legendaren.

Och som han fajtades efter den tvåsiffriga insatsen. Woods gjorde fem birdies på de sex sista hålen och reparerade därmed så gott han kunde avslutningsrundan i Masters.

Woods slutade dagen på 76 slag, fyra över par, och hela tävlingen på ett under par. Det räckte till delad 38:e plats.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om