Firar Valborg med första golfrundan

På lördag öppnar Tobo Golfklubb för säsongen. Redan på söndag spelas den första tävlingen. "Det är skönt att vi kan komma igång", säger klubbens ordförande Kenneth Johansson.

Tobo Golfklubb öppnar för spel på lördag.

Tobo Golfklubb öppnar för spel på lördag.

Foto: Magnus Strömsten

Golf2022-04-27 16:30

För en månad sedan fanns förhoppningar att Tobo skulle kunna öppna redan till påsk. Det kyliga vädret spolierade de planerna så nu blir det Valborgshelgen istället.

– Vårvädret har inte infunnit sig tillräckligt tidigt i år, så vi har fått avvakta lite. Valborg och första maj är ändå den tiden som vi oftast brukar öppna, säger Kenneth Johansson som märkt av att golfsäsongen kommit igång senare än brukligt generellt i hela södra Sverige.

– Jag var och spelade på Öland förra helgen och det var tydligt att banans skick inte var så bra som det brukar vara vid den här tiden.

På Tobo kommer säsongen inledas på lördag med en städdag på förmiddagen. När det är gjort öppnas banan för spel.

– Den som förväntar sig en bana i toppskick direkt kommer att bli besviken. De flesta spelare tycker ändå att det viktigaste är att man kan komma igång och spela och accepterar att det inte är helt hundra från början.

På söndag är det sedan dags för säsongens första tävling, Rädda Barnen. På programmet längre fram finns bland annat Sandströms tävling den 6:e juni och i augusti avgörs KM.

För ett par veckor sedan genomförde Tobo GK sitt årsmöte. Klubben gjorde ett plusresultat på 175 000 kronor efter avskrivningar och antalet medlemmar ligger på en stabil nivå.

– Vi har ändå gjort en del större investeringar på sistone. Fokus i år när det gäller banan kommer att ligga på att förbättra tee och fairways.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!