Lättnader öppnar upp för tävlingar på Tobo

Säsongens första tävling på Tobo GK blir traditionsenliga Sandströms Cup på nationaldagen. Det stod klart sedan besked om lättnader av restriktioner kom i torsdags.

Tobo GK kan i och med lättnaderna av restriktioner komma igång med tävlingar igen. Den första för säsongen blir Sandströms Cup som anordnas på nationaldagen.

Tobo GK kan i och med lättnaderna av restriktioner komma igång med tävlingar igen. Den första för säsongen blir Sandströms Cup som anordnas på nationaldagen.

Foto: Magnus Strömsten

Golf2021-05-28 12:00

Golfen har gått mot strömmen i coronatider jämfört med många andra sporter och sett en tillströmning av utövare. Under våren har skarpa restriktioner gjort att starten på tävlingssäsongen skjutits på framtiden. Torsdagens besked om lättnader från och med den 1 juni gör att Tobo GK öppnar upp tävlingsverksamheten igen.

– Sandströms Cup är en av våra större tävlingar som avgörs traditionsenligt på nationaldagen så på söndag den 6:e juni kommer vi att genomföra den, säger Tobo GK:s ordförande Kenneth Johansson.

Kommer det att finnas några begränsningar i antal deltagare?

– Nej, men vi kommer att nyttja samma rutiner som vi gjorde ifjol där vi rekommenderar deltagarna att komma tätt inpå utsatt starttid och lämna banan omgående när man spelat färdigt. Det är inte läge att samlas för prisutdelningar än så det löser vi på annat vis också.

Av de tävlingar som skulle ha avgjorts i maj är det endast Shopens tävling som flyttas fram och spelas framöver. I övrigt följer man det planerade schemat för tävlingar resten av sommaren.

Vilken typ av tävlingar är mest populära?

– Jag tror att det finns många spelsugna spelare så de flesta spelformer kommer att locka. Olika former av lagtävlingar som scramble lockar i regel flest annars.

Nyheter på banan i övrigt är att nytt gräs har lagts på sex nya tees. Sedan är greenen på hål fem fortfarande provosorisk ett tag till.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!