Lingmerth tappade i US Open

Bogeyfri den första dagen och en delad andraplats. David Lingmerth lyckades dock inte lika bra under den andra dagen av US Open i golf. Efter fem bogeys föll svensken i resultatlistan.

David Lingmerth under andra dagens spel av US Open.

David Lingmerth under andra dagens spel av US Open.

Foto: Charles Krupa/AP/TT

Golf2022-06-18 00:41

Det blev en bogey redan på det andra hålet på The Country Club i Brookline utanför Boston. Han hämtade sig tillbaka till täten genom tre birdies fram till tionde hålet.

Men sedan gjorde han två bogeys i rad, på det 13:e och 14:e hålet. Och ytterligare en på det 16:e hålet och han avslutade även med en bogey. Lingmerth gick två över par för dagen och är ett under par totalt, vilket ger honom en 16:e-placering inför helgens spel.

Han är dock inte mer än fyra slag efter USA-duon Collin Morokawa och Joel Dahmen som är i delad ledning, fem under par totalt.

Bland dem som klättrade under fredagen finns fjolårsmästaren i US Open, spanjoren Jon Rahm, och årets US Mastersvinnare Scottie Scheffler, USA, som båda gjorde 67-rundor.

Lingmerth, 592:a på världsrankningen, tog sig in i tävlingen genom kval och kom slutligen med som reserv när Martin Kaymer tvingades avstå.

Sebastian Söderberg hänger också med skapligt i tävlingen efter 70 slag på fredagen. Han är ett över par totalt och delad 31:a.

För Jonas Blixt och Alex Norén är det färdigspelat efter sex respektive sju över par i sina två rundor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om