Lingmerths lycka – tillbaka på PGA-touren

Svenske golfaren David Lingmerth vann på söndagen den näst sista tävlingen i Korn Ferry Tour-slutspelet. Därmed är 35-åringen, som har ett par tuffa år bakom sig, klar för spel på den amerikanska PGA-touren nästa säsong.

David Lingmerths lycka på golfbanan tycks ha vänt. Arkivbild.

David Lingmerths lycka på golfbanan tycks ha vänt. Arkivbild.

Foto: Charlie Riedel/AP/TT

Golf2022-08-29 15:39

Lingmerth kopplade greppet direkt genom en strålande 62-runda i torsdags. Efter tre dagars jakt tog sig amerikanen Paul Haley II i kapp på tävlingens näst sista hål, men med en birdie på det allra sista hålet säkrade svensken ändå segern till slut.

– Det var tufft i dag, jag ska inte ljuga. Jag visste att det skulle bli en kamp på målsnöret eftersom Paul spelade väldigt bra. Att få se birdieputten gå i hål på 18:e var en känsla som jag väntat länge på att få uppleva igen. Så mycket lättnad och väldigt mycket glädje och stolthet över att klara av det, för jag har haft det kämpigt ett tag nu, säger Lingmerth till PGA-tourens hemsida.

Skador och formsvacka

David Lingmerth tog sin enda PGA-tourseger i The Memorial 2015, och året därpå spelade han både US Masters och OS i Rio de Janeiro. Därefter har han inte gjort mycket väsen ifrån sig, och i stället kämpat mot dålig form och skador.

I somras syntes det dock att han har något på gång, när han visade framfötterna i majorn US Open, efter att ha kommit med som reserv. Lingmerth låg tvåa efter första rundan, innan han tappade.

Stor segercheck

Söndagens seger ger honom en segercheck på nära 2 miljoner kronor, samt en andraplats i sammandraget. Därmed har han redan säkrat en plats bland de 25 främsta som får en plats i PGA-touren nästa säsong.

– Jag försökte verkligen att inte fokusera på det. Jag försökte att vinna tävlingen men, med det sagt: Om jag hade gjort par på sista hålet och Paul gjort en birdie så att jag förlorade, så hade jag ändå varit väldigt nöjd med veckan och med det som väntar nästa år, säger Lingmerth.

Även Henrik Norlander, på åttonde plats totalt, ser ut att behålla sitt PGA-kort. Sedan tidigare har både Alex Norén och Vincent Norrman säkrat sina tourplatser.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om