LIV-stjärnorna i majortoppen: "Känns väldigt bra"

Efter första dagens spel i årets andra golfmajor, PGA-mästerskapen, leder doldisen Eric Cole på -5. Han jagas dock av mer kända namn som LIV-tourstjärnorna Bryson DeChambeau och Dustin Johnson.

Bryson DeChambeau har fått en fin start på PGA-mästerskapen.

Bryson DeChambeau har fått en fin start på PGA-mästerskapen.

Foto: Seth Wenig/AP/TT

Golf2023-05-19 08:02

Rookien Cole hann bara gå 14 hål innan man tvingades bryta för mörker i Rochester, New York. Detta då det kalla vädret gjort att spelet försenats.

Av de som hunnit klart sitter Bryson DeChambeau, till vardags på saudistödda LIV-touren, i förarsätet efter 66 slag, ett bakom Cole.

– Jag puttade riktigt bra och drev bollen fint. Jag ställdes inför några tuffa utmaningar och lyckades genomföra det som jag ville så det känns väldigt bra, säger han enligt AFP.

Riktigt så bra gick det inte på det 17:e hålet där DeChambeaus inspel träffade en annan spelare på hålet framför, som dock gick oskadd.

Ett slag bakom amerikanen finner vi Kanadas Corey Conners, världstvåan Scottie Scheffler och LIV-kollegan Dustin Johnson.

– Det (LIV-touren) är bara där vi spelar. Det förändrar inte vilka golfare vi är, säger Johnson.

Vidare bra gick det däremot inte för topprankade Jon Rahm och världstrean Rory McIlroy som signerade för 76, respektive 71 slag.

– Jag slog inte bollen bra alls. Jag gjorde det väldigt bra som kom in ett slag under par, säger McIlroy.

Rahm:

– Kunde inte träffa fairway och det kostade mig bogeys.

PGA-mästerskapens blågula inslag i Alex Norén och David Lingmerth kom in på fyra, respektive sex slag över par.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om