Ljusare läge för Tobo GK

Uppsagda avtal. Större kontroll på utgifterna. Ökat fokus på intäktssidan. Tobo GK jobbar hårt med sin ansträngda ekonomi. Efter snart två månader på sin post är ordföranden Kenneth Johansson hoppfull. - Vi har gått in i ett tufft läge, men har positiva vibbar, säger han.

Golf2013-04-25 07:04

Golfsäsongen står för dörren. Efter en lång vinter börjar banorna bli spelbara. Så även Tobo GK:s. I helgen hoppas man kunna öppna banan.
- Eventuellt kommer vi att kunna göra det. Vi ska ha en städdag på lördag och sedan får vi se. Första tävlingen arrangeras förste maj så vi borde kunna öppna banan i helgen, säger klubbens färske ordförande Kenneth Johansson.
Den segdragna vintern har inte inneburit några större intäktstapp för klubben.
- Det är värre för klubbarna söderut. Vi brukar inte ha så mycket greenfeeintäkter i april. Visst har det påverkat lite, men vår greenfeesäsong börjar i maj.

Ordning och reda
För knappt två månader sedan berättade vår tidning om Tobo GK:s utsatta ekonomiska läge. Klubben gjorde en förlust på runt 560 000 kronor ifjol och har miljonskulder. Samtidigt har man värdefulla tillgångar.
Den nya styrelsen med Kenneth Johansson i spetsen lägger ned ett hårt arbete på att få ekonomin i balans.
- Vi har ordning och reda som ledord och har koll på alla kostnader. Vi har sänkt lönekostnaderna och sagt upp många avtal som framförallt kommer att bära frukt 2014. Överlever vi den här säsongen ser allt mycket lättare ut.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!