Lokala golfspelare tävlade mot världsstjärna i seriegolfen

I helgen har både Västerviks GK och Tobo GK varit och spelat seriespel i Nässjö. Av tolv lag vann hemmaklubben Nässjö GK. Av traktens klubbar var Tobo bäst då man blev sexa. I Tranås lag spelade världsstjärnan David Lingmerth. – Vi slog Västervik i alla fall, det var ju skönt, skrattar Tobospelaren Marcus Svensson.

Tobo GK:s Marcus Svensson var bäst av de lokala spelarna i singel  i seriegolfen i Nässjö och noterade 73 slag.

Tobo GK:s Marcus Svensson var bäst av de lokala spelarna i singel i seriegolfen i Nässjö och noterade 73 slag.

Foto:

Golf2017-07-24 09:55

Tävlingen är uppdelad i fyra moment; foursome, där man i par slår vartannat slag, ”bästboll”, där man spelar varsin boll och räknar det bästa resultatet per hål, tredjerundan är också foursome medan man avslutar med singelrundor.
– Vi hade inga direkta mål utan åkte mest för att ha en rolig helg och spela tillsammans, säger Marcus Svensson.

Utöver Marcus var Robin Stolt, Jakob Isaksson, Rasmus Rosin och Magnus Hultgren med och spelade. VH–backen Isaksson gjorde seriedebut, likaså Stolt.
– Det är i mitten någonstans vi brukar hamna, så att vi gjorde det nu igen var kanske inte förvånande. Kul att både ”Jalle” (Isaksson) och Stolt var med, berättar Svensson.

Tobospelarna hade störst framgångar i singelrundorna där totalscoren blev 234, vilket gav en femteplats i den grenen. Svensson var bäst med sina 73 slag.

Västerviks Golfklubbs representanter i tävlingen var Fabian Henriksson, Tony Wigander, Petter Bergsten, David Nilsson, Jonathan Nilsson och Henrik Ankarvall.

Singelrundorna var även Västerviks starka kort, då man precis som Tobo gick runt på 234 slag. David Nilssons 74 slag var vassast i laget.

Denna tävling spelas en gång om året, och fungerar som ett slutspel. Nässjö vann och kommer därmed att flyttas upp till division ett tillsammans med andraplacerade Skinnarebo G&CC.

Förutom de skickligaste spelarna från Tobo och Västervik var det celebert besök under helgen. Den 30–årige PGA–spelaren David Lingmerth var med och representerade Tranås i bästboll-momentet, som han vann tillsammans med sin bror Tobias Lingmerth.
– Lite roligt att han var med, det är inte alltid man spelar på samma bana som en så stor spelare. Han gjorde ett par misstag fick jag höra, men jag antar att hans misstag inte är lika stora som våra, avslutar Marcus Svensson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!