Ludvig Åbergs succé – tar sin första proffsseger

Ludvig Åberg har tagit sin första proffsseger. Under söndagen vann 23-åringen från Eslöv Europatourtävlingen i Schweiz. Segern ökar svenskens chanser att ta en plats i det europeiska Ryder Cup-laget.

Ludvig Åberg.

Ludvig Åberg.

Foto: John Raoux/AP/TT

Golf2023-09-03 17:18

Ludvig Åberg imponerade under Europatourtävlingen i Schweiz. Inför söndagens fjärde och avslutande runda låg svensken på en delad andraplats och var endast två slag bakom den ledande engelsmannen Matt Fitzpatrick.

Men den ledningen var dock ett minne blott när Åberg under fjärde rundan stod för sju birdies och en bogey.

– Det var en väldigt bra avslutning. Jag vet inte ens vad jag ska säga. Jag är så glad, säger 23-åringen i Viaplays sändning.

"Skulle vara överlycklig"

Åberg blev proffs först i juni 2023 efter att han utsågs till USA:s bästa collegespelare för andra året i rad vid Texas Tech University.

Nu, 75 dagar senare, tar svensken sin första första seger i proffskarriären.

– Det är en ganska overklig känsla om jag ska vara ärlig. Jag har alltid haft känslan att jag kunde göra det, berättar Åberg.

Efter uppvisningen i Europatourtävlingen är det knappast omöjligt att Åberg tilldelas en plats i Europas Ryder Cup-lag, ett lag som kapten Luke Donald tar ut under måndagen.

– Jag förstod att en vinst skulle ge mig en bra position men helt ärligt har jag försökt att inte tänka på det så mycket, säger Åberg och fortsätter:

– Får jag någonsin chansen att vara en del av det (Ryder Cup-laget) skulle jag vara överlycklig. Det skulle vara väldigt coolt.

Ryder Cup spelas i Rom 29 september–1 oktober.

Svenskarna i topp

Åberg var dock inte ende svensk att imponera i de schweiziska alperna.

Alexander Björk kammade hem andraplatsen efter att ha gått fjärde rundan på 66 slag, endast två slag fler än Åberg.

Efter Björk blev Sebastian Söderberg tredje bäste svensk. Söderberg gick fjärde rundan på 68 slag och slutade på en 24:e plats.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om