McIlroy sågar planer på ny superliga

Den tidigare världsettan Rory McIlroy sågar planerna på en superliga inom golfen. –Jag är väldigt starkt emot det. Jag kan inte föreställa mig att någon skulle vara för det, säger han enligt AFP.

Rory McIlroy är kritisk till en superliga. Akivbild.

Rory McIlroy är kritisk till en superliga. Akivbild.

Foto: Gregory Bull/AP/TT

Golf2021-05-06 07:52

Rapporter gör gällande att det finns långt gångna planer på att "Super Golf League" ska startas nästa år. Saudiska investerare står bakom projektet och ska bidra med stora pengar. Men PGA-touren svarade med att hota spelare till livstids avstängning om de väljer att ansluta sig till projektet, något Europatouren också ställt sig bakom.

Nu sågar även den nordirländske golfstjärnan Rory McIlroy planerna och jämför det med vad som hände inom fotbollen nyligen när tolv storklubbar försökte skapa en utbrytarliga, men misslyckades efter högljudd kritik.

– Människor kan se det för vad det är, alltså ett girigt försök att tjäna stora pengar, vilket är helt okej om du spelar golf för att försöka tjäna så mycket pengar som möjligt. Det är helt okej, gå och gör det om det gör dig glad, säger han.

Men det är inte pengar som driver McIlroy.

– Jag spelar golf för att försöka cementera min plats i historien och mitt arv, och för att försöka vinna stora mästerskap och de största turneringarna i världen, säger 32-åringen.

Den nuvarande världstvåan Justin Thomas är också skeptisk till superligan och säger att han inte är intresserad.

– För mig personligen handlar det om vara nummer ett i världen och att vinna så många majors jag kan, och vinna så många turneringar jag kan och göra historiska saker på PGA-touren, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om