Mickelson ångerfull: "Jag var hänsynslös"

Golfstjärnan Phil Mickelson ber nu om ursäkt för sina uttalanden om den planerade superligan. Han blir också av med en av sina sponsorer. –Jag var hänsynslös, jag har stött mig med folk och jag är otroligt ledsen för mitt val av ord, säger Mickelson.

Phil Mickelson. Arkivbild.

Phil Mickelson. Arkivbild.

Foto: Denis Poroy/AP/TT

Golf2022-02-23 13:24

Det var till författaren och golfjournalisten Alan Shipnuck, som skriver Mickelsons biografi, som Mickelson uttryckte sig mycket vårdslöst om Saudiarabiens planer på en superliga i golf som skulle locka de största stjärnorna med enorma penningsummor:

– Vi vet att de (saudierna) mördade (journalisten Jamal) Khashoggi och att de har en fruktansvärd historik när det gäller mänskliga rättigheter. De avrättar folk där för att de är gay. När jag vet allt det här, varför skulle jag ens överväga det? För att det är en "once in a lifetime"-möjlighet att förändra hur PGA-touren fungerar, sade Mickelson.

Vill ha inflytande

Han sade också att han inte brydde sig om den nya ligan blev verklighet, så länge den gav spelarna mer inflytande över PGA-touren.

Mickelson säger nu att han alltid har satt golfens intressen först "även om det inte ser ut så med tanke på mina kommentarer".

Prioritera de nära

Amerikanen, som i fjol blev den äldste majorvinnaren när han som 50-åring vann PGA-mästerskapen, säger att han känner sig pressad och behöver komma bort ett tag. Han säger dock inte att han tänker ta en paus från golfen.

– Jag vet att jag inte har varit som bäst och är i ett desperat behov att prioritera min nära och kära och jobba på att bli den man som jag vill vara, säger Mickelson.

Häromdagen berättade två andra amerikanska stjärnor, Dustin Johnson och Bryson DeChambeau, att de inte tänkte lämna PGA-touren för spel i superligan. Och nordirländaren Rory McIlroy betraktar nu den saudiska utbrytarligan som död.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om