Missade Parneviks bedrift – Paratore ändå nöjd

Han misslyckades med att upprepa Jesper Parneviks 25 år gamla bedrift. Men Renato Paratore var ändå nöjd efter segern i British Masters. –Det känns fantastiskt, säger italienaren.

Renato Paratore, Italien, vann sin andra Europatourtävling i Newcastle. Arkivbild.

Renato Paratore, Italien, vann sin andra Europatourtävling i Newcastle. Arkivbild.

Foto: Anders Wiklund/TT

Golf2020-07-25 20:50

Med en totalscore på –18 vann Renato Paratore British Masters med tre slags marginal till den danske tvåan Rasmus Højgaard.

Utöver segern i engelska Newcastle – den andra totalt på Europatouren för italienaren – var Paratore mycket nära en annan bedrift, en smått enastående sådan.

Ingen spelare har lyckats gå fyra rundor på en Europatourtävling utan att tappa slag, det vill säga få par som sämst på samtliga hål, sedan Jesper Parnevik lyckades med detta när han vann Scandinavian Masters 1995.

Fram till det nionde hålet på den fjärde speldagen, alltså det 63:e hålet totalt, såg det ut som att Paratore skulle upprepa den svenske golflegendarens prestation – men då kom första bogeyn.

Med fyra slag på banans andra par 3-hål bröts det som såg ut att bli en magisk svit, men trots detta deppade Paratore inte efteråt.

– Det känns fantastiskt, jag är verkligen lycklig. Jag förväntade mig inte att komma tillbaka och vinna så snart efter nedstängningen men jag har jobbat väldigt hårt det senaste året, säger segraren enligt AFP.

Renato Paratores senaste seger på Europatouren kom 2017 på skånska Barsebäck i Nordea Masters.

British Masters var den tredje tävlingen på touren efter ett fyra månader långt uppehåll på grund av coronapandemin.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om