Nordqvist bemöter kritiken: "Förstår synsättet"

Efter att ha fått utstå kritik och inte velat svara på frågor har golfstjärnan Anna Nordqvist uttalat sig om sitt samarbete med oljebolaget Saudi Aramco. "Jag förstår att det finns många åsikter och synpunkter att jag har valt stötta damernas Europatour och Aramcos satsning på damer och damgolf", skriver hon på Instagram.

Anna Nordqvist. Arkivbild.

Anna Nordqvist. Arkivbild.

Foto: John Minchillo/AP/TT

Golf2022-03-20 16:42

I onsdags publicerade TT en artikel som uppmärksammade att Anna Nordqvist, en av Sveriges största golfstjärnor och trefaldig majorvinnare, sedan i juli är ambassadör för oljebolaget Saudi Aramcos lagtävlingar på damernas Europatour.

Slutade delad sexa

Företaget är ägt av staten i Saudiarabien, ett land som av flera kritiseras för brott mot mänskliga rättigheter, och den här veckan arrangerar en individuell Europatourtävling i landet.

Anna Nordqvist, som hittills inte har velat svara på frågor kring sin koppling till Saudiarabien, har fått kritik från flera håll de senaste dagarna. Nu uttalar hon sig i ett inlägg på Instagram efter att ha slutat på delad sjätte plats i tävlingen som vanns av Georgia Hall, England.

Vill skapa möjligheter

"Jag brinner för att stötta damgolfen världen över, skapa fler möjligheter för tjejer och ge tjejer en chans att spela golf, oavsett bakgrund. Att vara en förebild är viktigt för mig och likaså är att spela på platser där möjligheterna tidigare har varit begränsade för att göra skillnad och få fler personer att våga drömma precis som jag", skriver 34-åringen och fortsätter:

"Jag förstår att det synsättet gör att jag får kritik ibland. Jag är medveten om vad som händer i världen, jag har tagit del av rapporter från både Amnesty och Utrikesdepartementet, och jag förstår att det finns många åsikter och synpunkter att jag har valt stötta damernas Europatour och Aramcos satsning på damer och damgolf, när två av deras sex tävlingar spelas i Saudiarabien."

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!