Nordqvist får visa vägen – inleder Solheim Cup

Anna Nordqvist ska visa Europa vägen i Solheim Cup. Den svenska golfstjärnan spelar den allra första foursomematchen ihop med finländska rookien Matilda Castren. –Det ska bli jättekul, säger Nordqvist.

Anna Nordqvist spelar i den första Solheim Cup-matchen. Arkivbild.

Anna Nordqvist spelar i den första Solheim Cup-matchen. Arkivbild.

Foto: Scott Heppell/AP/TT

Golf2021-09-04 00:02

Med tre majortitlar, den senaste i British Open för bara två veckor sedan, och sex tidigare Solheim Cup på meritlistan är Anna Nordqvist den mest erfarna spelaren i årets prestigemöte med USA.

Och att 34-åringen också har Europakaptenen Catriona Matthews förtroende råder det inga tvivel om.

– Hon (Anna) är supersäker på sig själv och vi ville att hon skulle visa laget vägen, säger Matthew om beslutet att sätta Nordqvist i den första matchen.

"Ganska väntat"

Tillsammans med Castren får svenskan möta Danielle Kang och Austin Ernst när allvaret inleds på Inverness Club klockan 13.35, svensk tid, på lördagen.

– Det kändes ganska väntat att vi som har varit med några gånger får spela med rookies. Jag och Matilda är ganska lika, träffar många fairways och greener, och hon har spelat otroligt bra i år, säger Nordqvist till TT.

Hon och Castren har spelat alla inspelsvarv tillsammans under uppladdningen på mästerskapsbanan i Toledo, Ohio.

– Anna är den mest erfarna i laget så det ska bli väldigt kul att spela ihop. Den här veckan är egentligen första gången vi har spenderat mycket tid ihop och det har varit kanon. Det kommer hjälpa mig mycket att hon är där för mig, säger Castren.

Sagström vilar

Till skillnad från Nordqvist får Solheim Cup-lagets andra svenska, Madelene Sagström, vila under foursomespelet. En inte alltför vågad gissning är att Sagström paras ihop med danska Nanna Koerstz Madsen i en bästboll senare på dagen.

I foursomematcherna satsar Matthew i stället bland annat på Georgia Hall och Céline Boutier, den engelskfranska duon som vann alla sina matcher när Europa vann Solheim Cup på Gleneagles.

USA kontrar föga överraskande med att låta världsettan Nelly Korda spela ihop med sin storasyster Jessica, en konstellation som också firade stora framgångar för två år sedan.

Noterbart är också att USA vilar samtliga tre rookies under förmiddagspasset, medan Europa förutom Castren också låter irländskan Leona Maguire göra sin Solheim Cup-debut i en foursome.

Fakta: Så inleds Solheim Cup

Fyra foursomematcher inleder spelet på Inverness Club i Toledo, Ohio, på lördagen:

13.35 (svensk tid): Danielle Kang/Austin Ernst–Anna Nordqvist, Sverige/Matilda Castren, Finland.

13.47: Ally Ewing/Megan Khang–Céline Boutier, Frankrike/Georgia Hall, England.

13.59: Nelly Korda/Jessica Korda–Mel Reid, England/Leona Maguire, Irland.

14.11: Lexi Thompson/Brittany Altomare–Charley Hull, England/Emily Kristine Pedersen, Danmark.

Spelare som vilar, USA: Lizette Salas, Jennifer Kupcho, Yealimi Noh, Mina Harigae.

Spelare som vilar, Europa: Madelene Sagström, Nanna Koerstz Madsen, Carlota Ciganda, Sophia Popov.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!