Norén kvar i toppstriden efter stark comeback

Först tre bogeys, sedan fyra birdies. Alex Norén kom tillbaka starkt och är med högt i resultatlistan i veckans PGA-tourtävling.

Alex Norén spelar bra på Riviera Country Club. Arkivbild.

Alex Norén spelar bra på Riviera Country Club. Arkivbild.

Foto: Gregory Bull/AP/TT

Golf2021-02-19 20:49

Andra dagens spel på Riviera Contry Club, i Pacific Palisades utanför Los Angeles, började inte alls bra för Alex Norén. Svensken, delad fyra efter första rundan, gjorde bogeys på hål 2, 7 och 8 och föll snabbt bort från toppen av resultatlistan.

Men Norén, som ännu inte har vunnit på PGA-touren, lyckades bryta den negativa spiralen. På tian, det omtalade par 4-hålet som är kort men trixigt, kom första birdien. På tolvan fick Norén ringa in en ny trea efter rundans andra birdie. Och när det dessutom blev birdies på hål 16 och 17 hade 38-åringen tagit tillbaka det han tappat och ett slag därtill.

Delad nia

Efter rundorna 67–70 delar Alex Norén niondeplatsen på fem under par. Norén är med det sju slag från ledningen, men bara två från andraplatsen.

Henrik Norlander, som gick i samma treboll som Norén, hade en mindre lyckad fredag, om en runda på par kan kallas det. Hans totalt +1 räckte inte för vidare spel, svensken fick vänta länge på beskedet att han missat gränsen med ett slag.

Doldis i topp

Tävlingens tredje svensk, collegespelaren Tim Widing som gör sin debut på PGA-touren, har också spelat klart. 23-åringen gick runt på 76 slag och slutar på totalt sju över par, samma resultat som Rory McIlroy. De två missade fortsatt spel med sju slag.

I ett högoktanigt startfält är det en riktig doldis som spelar bäst så här långt, klart bäst. Sam Burns ledde efter första dagen och gör det även efter två rundor. Den 149-rankade amerikanen är efter rundorna 64–66 hela tolv under par totalt och leder med fem slag före en kvartett spelare – bland dem världsettan Duston Johnson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om