Norén vidare i PGA-slutspelet efter storspel

Den svenske golfstjärnan Alex Norén är vidare i PGA-tourens slutspel. Han kom delad fyra i första deltävlingen i Jersey City och får tävla vidare i Maryland nästa vecka. –Jag är otroligt nöjd, säger han i C More.

Alex Norén är vidare i PGA-tourens slutspel. Arkivbild.

Alex Norén är vidare i PGA-tourens slutspel. Arkivbild.

Foto: Andy Wong/AP/TT

Golf2021-08-24 08:28

Norén gick sista rundan i Jersey City på 66 slag, fem under par, och landade på totalt -15. Han var fem slag efter amerikanen Tony Finau som vann tävlingen.

Resultatet innebär att 39-årige Norén tar ett rejält kliv uppåt på FedEx cup-rankingen, från plats 91 till 43. Det är de 70 främsta som får spela vidare nästa vecka.

– Det är otroligt skönt. Jag var inte inne i nästa tävling förrän i idag. Jag visste att jag behövde en bra avslutningsrunda, säger Norén i C More.

Sedan skalas startfältet av ytterligare när allt ska avgöras på East Lake i Atlanta i början av september. Då är det bara topp 30 som får chansen att göra upp om titeln i slutspelet.

Norén kan räkna in motsvarande cirka 3,5 miljoner kronor i prispengar för den delade fjärdeplatsen, och är dessutom garanterad ytterligare 1,2 miljoner oavsett resultat i Maryland i helgen. Vinnaren i slutspelet får hela 130 miljoner kronor i prispengar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om