Norlander klättrar mot topp tio i San Diego

Henrik Norlander klättrar 28 placeringar och är fyra slag bakom täten i PGA-tourtävling i San Diego, inför söndagens fjärde och avslutande runda.

Henrik Norlander klättrar i resultatlistan i PGA-tourtävlingen i San Diego, Kalifornien. Arkivbild.

Henrik Norlander klättrar i resultatlistan i PGA-tourtävlingen i San Diego, Kalifornien. Arkivbild.

Foto: Jamm Aquino/AP/TT

Golf2021-01-31 02:40

Fem birdies och en bogey i tävlingens tredje runda betydde 68 slag, fyra slag under par – och Henrik Norlander steg som en raket i resultatlistan i PGA-tävlingen Farmers Insurance Open i San Diego, Kalifornien.

Han har nu tagit sig upp till en delad tolfteplats, efter mardrömsstarten i torsdags då han gick den första rundan på 73 slag och låg i botten av resultatlistan. Han följde sedan upp med en runda på 69 slag i fredags – och klättrade 40 placeringar och klarade med nöd och näppe kvalgränsen för vidare spel.

I motsatt riktning går tävlingens andre svensk, Alex Norén, som ledde efter den första dagen tack vare en kanonrunda på 64 slag, åtta under par – men som sedan dess har fallit som en sten i resultatlistan. Den tredje rundan gick han på 75 slag, tre över par, vilket placerar honom på en delad 27:e plats.

I delad ledning ligger italienaren Carlos Ortiz och amerikanen Patrick Reed, på totalt tio under par. Norrmannen Viktor Hovland, som gick upp i ensam ledning på den andra rundan, föll tillbaka och ligger nu två slag efter ledarduon och är delad trea.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om