Norlander med i toppen efter ny fin runda

Henrik Norlander fortsätter att visa fin golfform på PGA-touren i Ohio. Han ligger på en delad femteplats, sju slag bakom ledaren Jon Rahm, inför söndagens avslutande runda. –Jag är helt slut. Det var den svåraste rundan jag har spelat, säger svensken till SVT Sport.

Henrik Norlander på banen i Dublin i Ohio, USA.

Henrik Norlander på banen i Dublin i Ohio, USA.

Foto: Darron Cummings/AP/TT

Golf2020-07-19 01:50

Det var ovanligt besvärliga spelförhållanden – med hetta och blåst – på redan erkänt svårspelade Muirfield Village i Dublin i Ohio när fältet gick ut för den tredje rundan på lördagen.

Henrik Norlander storspelade i konkurrensen och gick runt på 71 slag, ett under par – och klättrade tre placeringar. Därmed lyckades han följa upp sin lysande insats från den andra rundan dagen innan, då han gick på sex under par och avancerade hela 51 placeringar. Trots att lördagens resultat på pappret blev sämre var svensken nöjdare med sitt spel på grund av de svåra förhållandena.

– Jag spelade bättre i dag än i går, säger Norlander till SVT Sport.

Fem under par

Det hade dock kunnat bli ett ännu bättre resultat för 33-åringen på den tredje rundan. Inför det sista hålet låg han två under par med sammanlagt fyra birdies och två bogeys, men han misslyckades med den sista bollen som hamnade i en bunker.

– Jag slog ett perfekt slag med järnåttan i höjd med flaggan. Men efter en studs låg bollen 20 meter bakom i bunker. Därifrån var det omöjligt att få bollen att stanna på green men jag lyckades sätta en tvåmeters-putt för bogey, den bästa bogeyn jag har gjort, säger han.

Det blev till slut en femteplats för Norlander, som han delar med australiern Jason Day. Han ligger på totalt fem under par och har tre slag upp till tvåorna, amerikanerna Ryan Palmer och Tony Finau, och sju slag upp till ledaren, spanjoren Jon Rahm, som ligger på tolv under par, inför avslutningen.

Svag runda

För Carl Pettersson, den andre svensken som fortfarande är kvar i tävlingen, gick det sämre. Han föll 36 placeringar till en 67:e plats, efter en runda på sju över par.

För veteranen Tiger Woods, som spelar sin första PGA-tourtävling sedan i februari och som jagar sin 83:e PGA-tourseger, ser det också mörkt ut. Efter katastrofrundan i fredags, då han var på håret att slås ut, klättrade den 44-årige stjärnan visserligen 27 placeringar till en 37:e plats på lördagen, men han ligger på två över par i totalen, och ser inte ut att ta hem sin sjätte PGA-tourseger i Ohio.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om