Norrman och Åberg kan vinna prestigefullt pris

Svenska golfarna Vincent Norrman och Ludvig Åberg är nominerade till priset som årets rookie på PGA-touren. Duon slåss om utmärkelsen med Eric Cole (USA) och Nico Echavarria (Colombia).

Ludvig Åberg kan prisas som årets rookie på PGA-touren. Arkivbild.

Ludvig Åberg kan prisas som årets rookie på PGA-touren. Arkivbild.

Foto: Stephen B. Morton/AP/TT

Golf2023-12-04 18:51

Ludvig Åberg blev proffs så sent som i juni efter att ha toppat amatörrankningen och klev rakt ut på PGA-touren. Som proffs deltog han i elva tävlingar under säsongen, som 24-åringen avslutade med att vinna i Georgia.

Utöver det har Åberg även varit en del av Europas vinnande Ryder Cup-lag och vunnit på DP World Tour, tidigare Europatouren.

25-årige Vincent Norrman deltog i 29 tävlingar under sin rookiesäsong där han knep sin första PGA-tourtitel i Kentucky. Även Norrman vann en tävling på DP World Tour.

Ingen svensk har tidigare vunnit priset. I fjol vann amerikanen Cameron Young.

Europeiska trion Viktor Hovland (Norge), Jon Rahm (Spanien) och Rory McIlroy (Nordirland) gör upp om priset som årets spelare tillsammans med amerikanerna Wyndham Clark och Scottie Scheffler.

Föga förvånande är Tiger Woods den spelare som fått utmärkelsen flest gånger med sina elva vinster. Tvåa är McIlroy på tre.

Segrarna kommer utses i samband med PGA-toursäsongens första tävling på Hawaii i januari.

Även Vincent Norrman kan vinna årets rookie-utmärkelsen. Arkivbild.
Även Vincent Norrman kan vinna årets rookie-utmärkelsen. Arkivbild.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om