Norrmans nya succé – vann på Irland

I juli tog Vincent Norrman karriärens första proffsseger. Nu har svensken gjort det igen. –Jag kan verkligen inte ta in att det här just har hänt, säger han efter Europatoursegern på Irland.

Vincent Norrman.

Vincent Norrman.

Foto: Brian Lawless/AP/TT

Golf2023-09-10 20:23

Norrman fyllde scorekortet med sju birdies och klättrade på resultattavlan. 25-åringen var på 21:a plats när sista rundan av Europatourtävlingen i irländska Straffan inleddes. När de 18 hålen var spelade var han i ensam ledning på -14.

Sedan fick han vänta, vänta och vänta. Under tiden han väntade försvann spelare efter spelare, och till slut var det ingen som kunde matcha svenskens antal slag under par.

"Lång väntan"

– Det här betyder så mycket. Det är en så härlig tävling att spelas och fansen har varit fantastiska. Det har verkligen varit en härlig vecka, säger Norrman i Viaplays sändning och erkänner att tiden, 90 minuter, han fick vänta var speciell.

– Jag hade tur och fick lite bra träningen på rangen... Det var en lång väntan men jag är superglad nu.

Närmast Norrman kom Hurly Long, på -13.

Tysken gick ut i ledning men tappade snabbt mark och fick jobba hårt för att sluta på par.

Därefter slutade en kvartett på -12; Grant Forrest, Skottland, Ryan Fox, Nya Zeeland, Shane Lowry, Irland och Thristan Lawrence, Sydafrika.

Direkt till nästa tävling

Vincent Norrman vann senast – hans första triumf sedan proffsdebuten 2021 – PGA-tävlingen Barbasol Championship i Kentucky i juli. Då krävdes särspel mot engelsmannen Nathan Kimsey innan han kunde jubla.

Den här gången slapp han ut på banan för att spela ytterligare hål.

Hur han firar?

– Förmodligen käka middag med min caddie och sedan flyger jag till Wentworth i morgon (på måndagen).

På Wentworth Club väntar nästa tävling på Europatouren, 14-17 september.

Och i startfältet finns två svenska stjärnor: Norrman och Ludvig Åberg.

23-årige Åberg som i början av september tog sin första proffsseger – och sedan blev uttagen till Europas Ryder Cup-lag av kaptenen Luke Donald.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om