Officiellt: Ryder Cup flyttas till nÀsta Är

Ryder Cup, den prestigefyllda tÀvlingen mellan Europas och USA:s herrgolfare, flyttas till nÀsta Är pÄ grund av coronapandemin.

Ryder Cup kan komma att skjutas upp ett Ă„r. Arkivbild.

Ryder Cup kan komma att skjutas upp ett Ă„r. Arkivbild.

Foto: Frank Franklin II/AP/TT

Golf2020-07-08 02:20

Årets upplaga, pĂ„ amerikanska Whistling Straits i Wisconsin, skulle ha spelats den 25–27 september. Nu meddelar arrangören att Ryder Cup i stĂ€llet kommer avgöras den 24–26 september nĂ€sta Ă„r, och dĂ€rmed spelas i stĂ€llet för Presidents Cup. Den tĂ€vlingen flyttas fram till 2022. Presidents Cup Ă€r golftĂ€vlingen mellan USA och ett internationellt lag utom Europa.

Tillbaka pÄ udda Är

FrÄn och med nÀsta Ärs Ryder Cup Àr man tillbaka och spelar udda Är som man gjorde före 2001. Ryder Cup 2001 flyttades med bara nÄgra veckors varsel fram ett Är efter 11 september-attackerna i USA. 2022 Ärs upplaga, i Rom, flyttas alltsÄ till 2023.

Alternativet till att flytta Ryder Cup var att spela tÀvlingen med inga eller vÀldigt fÄ ÄskÄdare. Det har bÄda lagens kaptener, USA:s Steve Stricker och Europas Padraig Harrington, sagt att de helst inte ville se. Och flera spelare har varit emot att spela utan publik.

Vill ha publik

– Det kĂ€nns konstigt, minst sagt, att ens tĂ€nka den tanken. I tuffa situationer krĂ€vs det tuffa beslut, men det skulle vara en konstig kĂ€nsla. Även om man vet att det Ă€r flera hundra miljoner som kollar pĂ„ tv sĂ„ skulle det kĂ€nnas mĂ€rkligt om det kanske stĂ„r 10–20 personer och klappar nĂ€r man gĂ„r upp med Justin Rose pĂ„ första tee för att möta Rickie Fowler och Bubba Watson, har Henrik Stenson tidigare sagt till TT.

NordirlÀndaren Rory McIlroy har sagt att han vill att Ryder Cup skulle skjutas upp ett Är. Och engelsmannen Paul Casey har sagt:

– Jag vill ha ett Ryder Cup med full kapacitet. Jag vill att det ska finnas skrikande supportrar dĂ€r.

RĂ€ttad: I en tidigare version av den hĂ€r texten angavs fel Ă„r för nĂ€r att Ryder Cup började spelas pĂ„ udda Ă„r och fel datum för nĂ€r nĂ€sta Ă„rs upplaga ska spelas. RĂ€tt ska vara Ă„r 2001 och 24–26 september 2021.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!
LĂ€s mer om