Omstridd golftour får premiär i juni

Den nya saudibackade golftouren som delar sporten får premiär i juni – men det är fortfarande oklart vilka spelare som kommer att vara med.

Greg Norman är affischman för den nya golftouren. Arkivbild.

Greg Norman är affischman för den nya golftouren. Arkivbild.

Foto: Phelan M. Ebenhack/AP/TT

Golf2022-03-16 20:53

Touren, som har ikonen Greg Norman som affischnamn, har nu presenterat de åtta första tävlingarna med start 9–11 juni i London.

Den saudiska touren erbjuder stora prispengar – 25 miljoner dollar per tävling – och utmanar mäktiga PGA-organisationen i USA. PGA har dock svarat med att hota att stoppa spelare från utmanartouren.

Greg Norman hoppas fortfarande på en kompromiss.

"Vi har gjort vårt bästa för att skapa ett schema som låter spelarna spela någon annanstans, samtidigt som de kan spela våra tävlingar", säger han i ett uttalande.

Men alla de tio främsta på världsrankningen har redan nobbat den nya touren och uppgifter om vilka som ska spela i de nya tävlingarna saknades när tävlingsprogrammet presenterades. Inte heller något tv-avtal finns på plats.

En av tävlingarna kommer att spelas på Donald Trumps bana i Bedminster i New Jersey.

Trumps bana skulle ha arrangerat årets PGA-mästerskap, men blev fråntagen värdskapet efter att hans supportrar stormat Kapitolium i Washington i januari i fjol.

Förutom tävlingarna i London och New Jersey ska den nya touren spela på banor i Portland samt i Chicago och Boston i USA, samt i Bangkok och i Saudiarabien. Ytterligare en tävling ska spelas på en bana som ännu inte är utsedd.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om