På väg mot succé i debuten som caddie

Christian Johansson ser ut att få vara med om en häftig resa i sin debut som caddie åt Caroline Hedwall på Scandinavian Mixed. Efter två dagars spel är Hedwall i ledning efter imponerande spel. "Vi har samma tänk ute på banan och gillar att spela aggressivt", säger Christian Johansson.

Caroline Hedwall under Scandinavian Mixed med caddien Christian Johansson i bakgrunden.

Caroline Hedwall under Scandinavian Mixed med caddien Christian Johansson i bakgrunden.

Foto: Bildbyrån

Golf2021-06-11 18:15

Tidigare i veckan berättade vi om att Vimmerbykillen Christian Johansson fått chansen att gå caddie åt Caroline Hedwall under Scandinavian Mixed som avgörs utanför Göteborg. Inför helgens två avslutande ronder har Hedwall skaffat sig en perfekt position och ser ut att vara med och göra upp om segern i den unika tävlingen där herrar och damer gör upp på lika villkor.

Hedwall gick fem under par på den första rundan och följde upp med åtta under par på den andra. 

– Tretton under par är riktigt bra, men då har hon ändå missat ett par bra birdelägen båda dagarna. Hon hade mycket väl kunnat vara 15 under par, säger Christian Johansson när vi når honom efter den andra rundan är avklarad.

Hur vill du beskriva Carolines spelstil?

– Vi har lite samma tänk ute på banan och gillar att spela aggressivt. Ser hon ett läge så går hon för det. Det innebär att det blir en del missar på vägen, men hon har förmågan att rädda upp det och har bara gjort en bogey så här långt. Sedan får hon utdelning när slagen lyckas och idag gjorde hon två eagles, säger Christian som snabbt funnit sig i sin roll som caddie.

– Det händer att hon frågar mig om detaljer i spelet inför ett slag om jag tycker att hon ska slå ett lågt slag eller ett högt med spinn exempelvis. Mestadels pratar vi om allt annat än golf för att hon ska slappna av lite mellan slagen. Det kan vara allt från om vilken mat man är sugen på efter rundan till om att mina söner slutade skolan idag och ska gå på sommarlov.

En anmärkningsvärd detalj är att i trebollen Hedwall gick i de två första dagarna gick samtliga spelare på tio under par eller bättre och är bland de fem främsta.

– Holländaren Joost Luiten är precis bakom oss på tolv under och slovakiskan Pia Babnik är på tio under par. De har spelat riktigt bra också.

På lördagen går Hedwall ut i ledarboll. Johansson är optimist inför fortsättningen.

– Hon har mer att ge ute på banan och känslan är att Caroline är så pass rutinerad i de här sammanhangen att hon hanterar att gå ut i täten också. Det är sagt att det ska blåsa mer i helgen och banan sätts ofta upp lite svårare när det ska avgöras så det kommer bli svårt att skjuta lika lågt, men det känns bara bra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!