Per-Ulrik Johansson ger sig inte

Per-Ulrik Johansson är en av Sveriges bästa golfspelare genom tiderna. Många tror kanske att han försvunnit helt från banorna - men efter en lyckad höftoperation siktar han på comeback. - Det känns bra, och suget att spela golf finns definitivt, säger Per-Ulrik Johansson till vår tidning.

Hoppet lever. Per-Ulrik Johansson besökte sina hemtrakter i veckan och berättade för vår tidning att han inte har giviut upp hoppet om att spela golf på profisionell nivå igen.

Hoppet lever. Per-Ulrik Johansson besökte sina hemtrakter i veckan och berättade för vår tidning att han inte har giviut upp hoppet om att spela golf på profisionell nivå igen.

Foto:

Golf2011-07-01 22:31

44-årige Per-Ulrik Johansson är Västervikssonen som hade en lovande hockeykarriär på gång - men valde golfen.
Ett val han inte lär ha ångrat. På meritlistan finns bland annat segrar i Dunhill Cup och Ryder Cup, och många års spel på både den europeiska och amerikanska touren.

Comeback?
Så här långt. Än har inte Per-Ulrik satt punkt för karriären definitivt. Det kan bli en comeback efter en långdragen höftskada.
- Jag hade problem med höften i många år på grund av artros, och sökte olika former av behandlingar bland världens bästa specialister. Men alla sa samma sak, "du måste operera in en ny höftkula". Så jag gjorde det förra hösten, och nu känns det helt okej, säger Per-Ulrik Johansson när vi träffar honom i Västervik GK:s klubbhus, där han gästade som prisutdelare vid VP-golfens finaldag i onsdags.
- Eventuellt blir det en återkomst på tävlingsbanan. Jag känner mig inspirerad. Men jag kan inte säga när det blir. Kanske senare i år, nästa år eller inte alls. Ska jag spela så vill jag känna att jag hänger med 25-åringarna som slår 300 meter, säger Per-Ulrik Johansson.
Per-Ulrik bor numer i Åkersberga utanför Stockholm, dit han flyttade från Florida i USA 2009.
- Det är jättebra, vi har tre döttrar på åtta, fem och tre år och kände att det var dags för dem att komma in i det svenska skolsystemet.

Spelade ishockey
Per-Ulriks ursprung finns i Västervik. Här växte han upp och fick intresse för golfen.
Men flera andra sporter fanns också på agendan i ungdomsåren.
- Jag spelade golf, badminton, innebandy och framförallt hockey. Jag var ganska lovande i hockey och var med på lite uttagningar till TV-pucken. Men jag valde att satsa på golf till slut.
Golfbanan blev hans nya hem, tio minuters cykelväg från barndomshemmet. Karriären började ta form. Efter att ha gjort militärtjänsten vid idrottsplutonen i Växjö, tillsammans med bland andra ex-landslagsmannen i fotboll Roger Ljung, blev det college i USA och Alabama. 1990 blev Per-Ulrik Johansson proffs - och framgångarna kom tidigt.
- Jag blev fyra i min första proffstävling och tjänade 12 500 pund. Jag kände mig rikast i världen efter att ha levt på bidrag och mina föräldrar under collegetiden, säger Per-Ulrik Johansson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!