Premiärdags på Tobos bana

Golfen har alltid varit väldigt populär. Kanske är den än mer populär nu i dessa coronatider när de flesta andra sporterna stoppats. På lördag öppnar Tobo Golfklubb sin bana, som fräschats upp inför premiären. "Det är redan fullbokat", säger Tobo GK:s ordförande Kenneth Johansson.

Det har blivit dags för premiär på Tobo.

Det har blivit dags för premiär på Tobo.

Foto: Magnus Strömsten

Golf2020-04-16 12:15

Förra året fick Tobo Golfklubb stänga banan i förtid. Nu är man tillbaka och redo för premiär. På lördag är det dags att öppna banan igen.
– Många andra öppnade för två veckor sedan. Det skiljer sig mycket från år till år. Standard har varit första maj, men något år har vi öppnat den sjunde mars. Allt handlar om hur vädret är, säger Tobo GK:s ordförande Kenneth Johansson.

Under vintern har man gjort satsningar på att förbättra och snygga till banan.
– Vi har nu bevattning på alla hål vi vill ha det på. Sedan har vi även tagit ned lite träd och lagt igen bunkrar, säger Johansson.

Med tanke på det rådande läget i världen har nästan alla sporter fått göra uppoffringar. Bland annat är fotbollssäsongen uppskjuten tills vidare och mycket står still. Men golfen verkar rulla på som vanligt runt om i Sverige. Den verkar även ha fått sig ett uppsving.
– Man kan ju knappt göra något annat än att spela padel och golf nu. Vi vet dock inte om vi får något uppsving utan det kan vi se först i maj i så fall, menar Johansson.

Till lördagens premiär verkar intresset ändå vara stort.
– Ja, det är redan fullbokat på lördag och söndag från klockan åtta till halv fyra. 
 

Ordföranden förklarar hur man hanterar situationen med coronaviruset:
– Man får se till att hålla sig undan från varandra och att man inte trängs.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!