Rafflande avslutning väntar Tobo i singelspelet

Tobo GK spelade säkert på förmiddagens foursome. Under eftermiddagen var det fortsatt stabilt och laget är i allra högsta grad med i fighten om att klara nytt kontrakt i division ett. "Alla ska ha beröm", säger kaptenen Magnus Hultgren.

Det lär bli en spännande avslutning på seriespelet på Tobo GK under lördagen. Här är två av lagen som spelar för nytt kontrakt, Tobo och Visby.

Det lär bli en spännande avslutning på seriespelet på Tobo GK under lördagen. Här är två av lagen som spelar för nytt kontrakt, Tobo och Visby.

Foto: Torbjörn Allvin

Golf2021-07-16 20:35

Kampen om att undvika degradering från division ett är som sagt stenhård. Då Åtvidaberg drog sig ur så är det bara ett lag som åker ur serien. 

På fredagens avslutande bästboll spelade Tobo stabilt och bra, men där resultatet kunde ha blivit betydligt bättre om de hade haft de här berömda små marginalerna på sin sida. 

Robert Danielsson/Jacob Isaksson noterades för 67 slag och Marcus Svensson/Robin Stolt för 74. Resultat som kunde ha varit betydligt lägre om puttarna trillat i som de önskat. 

– 67 är bra, men det kunde ha gått ännu bättre. Samtidigt ska vi vara nöjda, säger Jacob Isaksson och Robert Danielsson. 

När Sporten pratade med kapten Hultgren efter att Tobo-paren hålat ut för dagen, var han inte helt säker på hur han skulle formera laget i singelspelet under lördagen. 

– Det beror lite på hur killarna känner sig, men grunden nu är att Robban (Robert Danielsson), Jacob Isaksson, Vilgot (Kronstrand) och Marcus (Svensson) spelar. 

Det finns förutsättningar för att det kan bli en nagelbitare, då Tobo förvisso är jumbo, men bara ett slag bakom Jönköping och sex bakom Visby. 

Ställningen inför avslutande singelspelet:

1) Norrköping 710, 2) Glasriket 730, 3) Värnamo 732, 2 4) Linköping 744, 5) Lagan 746, 6) Nässjö 751, 7) Hook 755, 8) Växjö 756, 9) A6 761, 10) Visby 763, 11) Jönköping 768, 12) Tobo 769. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!