Ryder Cup-kaptenen stannar – ska försvara titeln

Luke Donald får fortsatt förtroende som kapten Europas Ryder Cup-lag när de ska försvara titeln i USA. –Sådana chanser kommer inte många gånger i livet, säger engelsmannen.

Luke Donald, till vänster, stannar för att försvara Ryder Cup-bucklan i USA. Ludvig Åberg, till höger, är sannolikt en del av Europalaget på nytt. Arkivbild.

Luke Donald, till vänster, stannar för att försvara Ryder Cup-bucklan i USA. Ludvig Åberg, till höger, är sannolikt en del av Europalaget på nytt. Arkivbild.

Foto: Christer Höglund/TT

Golf2023-11-29 14:17

Europa tog hem årets upplaga av den klassiska golftävlingen mot USA med 16,5–11,5 på Marco Simone utanför Rom.

2025 ska titelförsvaret inledas på Bethpage Black i New York. Och det åter med Luke Donald som kapten.

– Sådana chanser kommer inte många gånger i livet, och jag tror att när de kommer måste du ta vara på dem. Detta är ett sådant ögonblick, säger Donald enligt nyhetsbyrån AP.

Engelsmannen blev kapten efter att Henrik Stenson blivit av med jobbet när han skrev på för Saudifinansierade LIV-touren.

– Det är inget snack om att det är en tuff uppgift som väntar. Men jag har aldrig backat från en utmaning i min karriär och det här är precis sådant som motiverar mig, säger Donald.

Kaptenen överraskade många när han tog ut svenske rookien Ludvig Åberg i Europalaget – som därmed blev förste spelare att delta Ryder Cup före han spelat en majortävling.

Ett lyckat drag, visade det sig. Åberg vann sina två första matcher ihop med norske stjärnan Viktor Hovland.

Inget av lagen har vunnit på bortaplan sedan Europas jättevändning på Medinah 2012.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!