Sänkte tre (!) chippar – och vann majorn

Det såg länge ut som en segerduell mellan Brooke Henderson och Nelly Korda. Men sydkoreanska Mirim Lee sänkte tre chippar under slutrundan och vann ANA Inspiration efter särspel.

Mirim Lee vann ANA Inspiration.

Mirim Lee vann ANA Inspiration.

Foto: Ringo H.W. Chiu/AP/TT

Golf2020-09-14 00:25

Damernas andra golfmajor för året bjöd på en fullständigt osannolik upplösning. Mirim Lee smög i bakvattnet under i stort sett hela slutrundan på Mission Hills-banan, men på sluthålen kom en galen spurt.

På hål 16 missade hon greenen, men sänkte en lång chip för birdie – hennes andra sänkta chip för dagen.

En bogey på hål 17 såg ut att spela bort henne från segerdiskussionen, men då sänkte Lee en ny lång chip – för eagle – på det sista hålet.

När Nelly Korda, som hade ledningen med två slag när tre hål återstod, "bara" gjorde par på 18:e innebar det särspel om segern. Dit tog sig också kanadensiska Brooke Henderson efter att ha avslutat med birdie.

Särspelet då?

Det avgjorde Mirim Lee inte med en chip, utan med en putt för birdie när trion spelade det 18:e hålet igen. 29-åringen var påtagligt rörd efter karriärens första majorseger.

Extra tungt för Nelly Korda, den 22-åriga amerikanskan som så länge hade greppet om det som skulle ha varit hennes första majortriumf.

Bästa svenska blev Linnea Ström, delad 32:a på två under par och tretton slag bakom täten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om