Scheffler världsetta igen efter seger i Phoenix

Scottie Scheffler är tillbaka som golfens världsetta efter att ha vunnit Phoenix Open. Och amerikanen fick bra betalt för söndagens seger.

Scottie Scheffler jublar efter en sänkt putt.

Scottie Scheffler jublar efter en sänkt putt.

Foto: Darryl Webb/AP/TT

Golf2023-02-13 10:33

26-årige Scheffler petar ner Rory McIlroy, som den här gången fick sitta 16 veckor på tronen, till andraplatsen på världsrankningen.

Scheffler hade ledningen inför slutvarvet i den stjärnspäckade tävlingen på TPC Scottsdale. Han pressades i första hand av kanadensaren Nick Taylor, som kom i kapp, men när Scheffler gjorde eagle på 13:e hålet kopplades segergreppet. Scheffler vann till slut på –19, två slag före Taylor och fem före Jon Rahm, Spanien.

Prispengarna för Scheffler motsvarade drygt 37 miljoner kronor, mer än dubbelt så mycket som han fick vid segern i samma tävling i fjol. PGA-touren har inför den här säsongen höjt prissumman i flera utvalda tävlingar, som ett svar på LIV-golfens offensiv och med tanken att samla de allra bästa spelarna i flera tävlingar.

Alex Norén, den ende svensken som fick vara med i Phoenix, missade "cutten". På världsrankningen tappar han fyra placeringar och är nu 41:a.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om