Skännestighs blev DM-mästare – trots missen

Tobo golfklubb kan visa upp två färska DM-mästare. Urban och Ylva Skännestigh vann distriktsmästerskapet för äkta makar i Eksjö.

Ylva Skännestigh.

Ylva Skännestigh.

Foto:

Golf2017-07-26 08:00

I söndags avgjordes det småländska distriktsmästerskapet för äkta makar/sambor på Eksjö golfklubb. 
Spelformen var foursome, scratch över 36 hål. 

Ylva och Urban Skännestigh var det enda paret från Tobo golfklubb och lyckades spela till sig segern efter rondresultatet 79+81 slag på de två rundorna. 

Efter att ha gått den första rundan låg paret etta, sju slag över par och tre slag före tvåan Birgitta Werneskog Ljung och Hans Ljung från Eksjö golfklubb. 
Men på det andra varvet fick paret från Vimmerby en tråkig start. 
– Vi gjorde en trippelboogie på andra hålet på andra varvet. Jag måste säga att det var tufft att få den. I ett sånt läge måste man bestämma sig – antingen grämer man sig eller går vidare. Vi la inte någon mer energi på det som hänt och spelade riktigt bra efter det. Vi kom in på 81 slag på andra varvet, säger Urban Skännestigh. 

Trots missen i början på andra varvet tog de hem segern, fyra slag före Ljung från Eksjö.
– Vi har spelat på sådana här tävlingar sedan 1993 och vunnit kanske fem-sex gånger. Vi har vår styrka i att vi är så jämna. Det var otroligt roligt att vinna, säger Urban Skännestigh. 

Det som gjorde segern ännu roligare var priset. 
– Under nästa år (2018) har vi fritt spel på alla golfbanor i Småland. Det är ett fint pris som Smålands golfförbund har fixat tillsammans med alla klubbar i Småland. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!