Slut på Starks supersvit – i botten i Singapore

För första gången i år har Maja Stark gått en golfrunda över par. Den svenska stjärnan ligger långt ned i resultatlistan efter 18 hål i Singapore.

Maja Stark fick ingen bra start i Singapore.

Maja Stark fick ingen bra start i Singapore.

Foto: Kittinun Rodsupan/AP/TT

Golf2023-03-02 10:25

Maja Stark har varit en av världens bästa spelare i början av 2023. Hon blev tvåa i LPGA-tourens Tournament of Champions, vann Europatourtävlingen i Marocko och slutade fyra i Thailand förra veckan. Den senaste framgången gör att Stark för första gången i karriären är bästa svenska (24:a) på världsrankningen.

Svingandet i Singapore, där LPGA-touren gör sitt andra stopp på Asienturnén, har dock inte börjat särskilt bra för det 23-åriga stjärnskottet. Efter att ha gått årets elva första tävlingsrundor under par bröts den sviten när Stark behövde 74 slag, två över par, för att ta sig runt Sentosa Golf Club.

Stark ligger på 60:e plats i ett startfält med bara 66 spelare. Även Anna Nordqvist och Madelene Sagström hade det tungt med var sin 73-runda.

Bättre gick det för Linn Grant, nia efter första rundan på 69 slag. Elizabeth Szokol, USA, inledde med 64 slag och leder med tre före Yuka Saso, Japan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om