Stark i segerjakt för att nå målet

Maja Stark missade första chansen att ta en plats på LPGA-touren i golf. Men nu får hon en andra chans. Men då krävs seger i Europatourfinalen, där hon nu ligger trea.

Maja Stark. Arkivbild.

Maja Stark. Arkivbild.

Foto: Rickard Nilsson/TT

Golf2021-11-27 19:02

Trots att hon inledde med en dubbelbogey lyckades Stark få till en 69-rond, tre under par, under den tredje dagen av Europatourfinalen i Spanien.

Det gör att hon ligger på tredje plats inför slutvarvet på Los Naranjos-banan i Marbella, fem slag från ledande hemmaspelaren Carlota Ciganda. Hon hade sex birdies, två bogeys och en dubbelbogey.

"Det var en berg-och-dalbanedag. Det blev en dålig start då jag missbedömde vinden. Men det var sannolikt en av de bästa rundorna jag gjort när det gäller puttningen", säger Stark i ett pressmeddelande.

"I morgon ska jag gå ut och försöka göra fler birdies. Jag vet att jag måste vinna tävlingen för att komma topp fem på rankningen, som är det jag siktar på".

Just nu ligger hon på åttonde plats på tourrankningen. Klarar Stark att bli topp fem på Europatouren får hon vara med i slutkvalet till LPGA-touren i december.

Den 21-åriga svenskan blev proffs i somras och under hösten tog hon sina två första segrar på Europatouren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om