Stark jagar seger i årspremiären

Efter ett långt vinteruppehåll är Maja Stark tillbaka på tävlingsbanorna i golf. Och har segerchans direkt i Europatourtävlingen i Australien.

Maja Stark. Arkivbild.

Maja Stark. Arkivbild.

Foto: Rickard Nilsson/TT

Golf2022-04-23 10:36

22-åringen ligger på delad fjärdeplats inför söndagens sista runda på Bonville Golf Resort, tre slag efter ledande engelskan Meghan MacLaren.

Stark gjorde en stabil andrarunda på 70 slag.

– Jag visste att det skulle handla om göra så få misstag som möjligt på grund av regnet. Det blev en stabil runda med en bogey och tre birdies så jag är väldigt nöjd med mitt spel, säger Stark till Europatourens webbplats.

Regnoväder stoppade spelet under fredagen och den andra rundan spelades klart först på lördagen. Det innebär att tävlingen kortas ned till tre rundor och den sista spelas natten till söndag svensk tid.

MacLaren leder på sju under par, ett slag före spanjorskan Carmen Alonso och engelskan Alice Hewson. Stark och argentinskan Magdalena Simmermacher är delade fyror, tre slag efter ledaren.

Stark har vunnit två gånger på Europatouren, båda segrarna kom i svenska tävlingar i fjol. Hon var sjuk under vintern och väntade med att göra säsongspremiär till nu i april. I förra veckan spelade hon en poängbogeytävling i Thailand och slutade tvåa och den här veckan gör hon säsongspremiär i tourspelet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om