Stark start på Tobo – fler medlemmar än tidigare

Golf är en av våra största sporter – sett till antal utövare. Efter en nedgång i ett antal år, tycks vi nu se ett uppsving igen. Det märks bland annat på Tobo GK, där trycket på banan är större än på många år. I morgon är det även dags för Golfens dag.

Tobo GK har fått ett uppsving i år, med både fler greenfee-gäster och medlemmar. I dag är det dessutom premiär för golfens dag. Foto: Torbjörn Allvin

Tobo GK har fått ett uppsving i år, med både fler greenfee-gäster och medlemmar. I dag är det dessutom premiär för golfens dag. Foto: Torbjörn Allvin

Foto:

Golf2017-05-19 15:50

Det är en nöjd och glad Magnus Hultgren vi träffar mitt i lunchrusningen. Han är pro på Tobo GK – och har fullt upp.
– Det har det faktiskt varit ända sedan vi öppnade banan. Det är ett annat tryck än vad det varit de senaste åren.

Det känns självklart jättekul, säger han medan ett gäng greenfee-gäster från Kalmar och Öland pockar på hans uppmärksamhet. 

De frågar var rangen är och vill fixa scorekorten innan de ska ge sig ut på dagens runda. 

Att det är ett annat sug kring golfen igen märks bland annat på att många gått gröna-kort-kurser och att ännu flera snart ska påbörja utbildningen. 

Och ännu fler kan det bli. I morgon är Tobo GK för första gången med på den rikstäckande satsningen ”Golfens dag”. 
– Närmare 250 klubbar i Sverige har nappat på det här. Golfens dag är ett led i att uppmärksamma sporten och förstås ett försök att få fler att börja spela golf. De som vill kan komma ut hit på Tobo och testa på. Den som vill får till och med gå ut på banan och spela ett par hål, tillsammans med någon ledare från klubben. Rangen och puttningsgreenen är också öppna.

Magnus Hultgren berättar vidare att klubben tar steg hela tiden och att det ständigt pågår ett förbättringsarbete. I smått och stort.
– Vi är nöjda med utvecklingen och jag tycker att vår bana är fantastisk. De senaste åren har den varit verkligen bra, med en bra finish på greener och fairways. Sedan finns det alltid saker som vi kan göra för att få till en ännu bättre helhet, men det känns som att vi är på rätt väg. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!