Stark tappade ledningen – slutade åtta

Maja Stark var i ledningen i tre dagar och siktade på sin andra seger i en LPGA-tävling i golf. Men sista dagen svajade hon rejält och slutade åtta.

Maja Stark. Arkivbild.

Maja Stark. Arkivbild.

Foto: Godofredo A. Vásquez/AP/TT

Golf2023-10-15 12:12

Det var en dubbelbogey på det nionde hålet och två bogeys på sista delen av rundan som sänkte svenskans chanser att vinna. Då hjälpte det inte att hon avslutade med birdies på de två sista hålen. Totalt blev det en parrond, 72 slag.

Inför slutvarvet var Maja Stark i ledningen tillsammans med amerikanskan Angel Yin. Yin klarade pressen och tog hem segern. Landsmaninnan Lilia Vu slutade även hon -14 och Yin säkrade segern i särspel mellan henne och Vu.

Det var väldigt tätt i toppen. Fem spelare delade tredjeplatsen, ett slag efter amerikanskorna, och fem spelare delade åttondeplatsen. Förutom Maja Stark lyckades Madelene Sagström också bli åtta. Hon klättrade 30 placeringar efter att ha satt banrekord på golfbanan utanför Shanghai i Kina, 63 slag. Sagström gjorde nio birdies.

– Jag slog bra slag och lyckades också sätta puttarna. Jag gav mig själv många chanser och det kändes väldigt bra, säger Sagström i en intervju efteråt.

– Jag försökte att pusha mig själv och gasa på och inte bli för defensiv. För jag ville inte bara ha en bra dag utan en väldigt bra dag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om