Stenson siktar mot revansch efter missat OS

Nästan på femårsdagen efter att han blev förste svenske herrgolfare att vinna en major vill Henrik Stenson, som missar OS, bryta formsvackan. –Det känns som att jag gått i cirklar under en lång tid, säger han.

Henrik Stenson efter att han säkrade segern i British Open 2016. Arkivbild.

Henrik Stenson efter att han säkrade segern i British Open 2016. Arkivbild.

Foto: Matt Dunham//TT

Golf2021-07-14 07:43

För knappt fem år sedan blev han den förste svenske manlige majorvinnare när han tog hem British Open på Royal Troon i Skottland.

På dagen fem år senare, den 17 juli, förväntas han kliva ut på nytt, den här gången på Royal St George's Club i England, under tävlingens tredje dag.

– Litet jubileum blir det ju. Det var en historisk seger för mig och mitt team, och för Golfsverige. Bara för någon halvtimme sedan sa någon att de fortfarande tittar om på den dagen, sade Henrik Stensson till TT för ett par veckor sedan.

– Det var en extra speciell dag och en bonus att man spelar sin bästa golf på en så stor scen. Vi får smussla med oss en kladdkaka eller bulle, eller så får se vi till att vinna igen.

45-åringen har de senaste två åren fallit på världsrankningen och missade att kvala in till OS i Tokyo i sommar efter att ha halkat ner bakom både Alex Norén och Henrik Norlander.

– Nu på slutet känner jag mig några procent närmre. Det är nog det som behövs. Det känns som att jag gått runt i cirklar under en lång tid, och då känner man att man behöver kvitton på att det går åt rätt håll. Det hoppas jag att vi får känna efter det här, säger Henrik Stenson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!