Storslam för golfkillarna

Utklassning. Det var rätt och slätt vad det handlade om. – Vi spelade riktigt bra och vann med 9-0, säger Vimmerby GK:s Viktor Nyström sedan Småland krossat Uppland i landskapsmatchen för ungdomar.

Smålands ungdomslag födda 2001 vann enkelt mot Uppland. I Smålandslaget spelade bland annat Robert Blom, Vimmerby GK, Viktor Nyström, Vimmerby GK och Rasmus Rosin, Tobo GK.

Smålands ungdomslag födda 2001 vann enkelt mot Uppland. I Smålandslaget spelade bland annat Robert Blom, Vimmerby GK, Viktor Nyström, Vimmerby GK och Rasmus Rosin, Tobo GK.

Foto:

Golf2016-10-17 10:00

Inför det traditionella mötet mellan landskapen på Arlandstad GK, hade 15-årige Nyström en viss förhoppning om att Småland skulle kunna vinna. Detta trots att Uppland av hävd brukar vinna de här matcherna.

Vimmerbyspelaren hade fog för sin optimism. Med tre spelare från trakten i Smålands sex manna-lag (Viktor Nyström, Robert Blom och Rasmus Rosin) gav de inte motståndarna en chans.

– Samtidigt som vi spelade bra, så kanske inte Uppland spelade på topp.

”Kul att spela”

Redan i lördagens bäst-boll satte Småland tonen. De vann samtliga tre matcher, där Nyström, Blom och Rosin spelade i varsitt lag.

I gårdagens singel var det sedan aldrig något snack om att Uppland skulle kunna ta ifatt och vinna landskapsmatchen. Småland var för bra.

– Jag avgjorde min match på det 16:e hålet. Det gjorde Rasmus också. Robban vann sin match på det 18:e, säger Viktor Nyström.

Vad tyckte du om matchen?

– Det var riktigt kul att spela. Banan var jättefin.

Säsongen är inte över för golftalangerna från Vimmerby GK och Tobo GK. Snart väntar ett mästerskap i Värnamo för de ungdomar som är med i Smålands breddelit-grupp.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!