Ström kvar i ledningen i Kenya

Trots en 73-runda kunde Linnea Ström utöka ledningen i Europatourtävlingen i golf i Kenya. Halvvägs i tävlingen leder hon med tre slag. "Jag spelade bättre idag", säger hon.

Linnea Ström. Arkivbild.

Linnea Ström. Arkivbild.

Foto: ChristerHoglund

Golf2022-02-11 17:57

I går gick Ström på 68 slag efter att ha gjort åtta birdies. Idag blev det bara tre birdies och ett rondresultat på 73 slag, ett över par.

Ändå utökade hon ledningen – och tycker att hon spelade bättre än under den första dagen.

"Det kändes som att jag spelade bättre idag än i går. Det kändes som att jag spelade bättre från tee, vilket är viktigt på den här banan. Men puttningen var inte lika bra idag. Hade jag puttat som igår hade resultatet blivit bättre", säger hon i ett pressmeddelande från touren.

Ström har tre slags marginal till tvåan Nuria Iturrioz, Spanien och fyra slag till en kvartett av spelare på delad tredje plats.

Två slag bakom är bland andra Lisa Pettersson som gick på par. Däremot tappade den 20-åriga talangen Julia Engström som följde upp 71:an med en runda på 79 slag.

Vipingo Ridge-banan är svårspelad på grund av hård vind och scorerna är överlag ganska höga. Kvalgränsen går vid elva över par. Alla svenskor är vidare till helgens spel.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om