Succérunda av Norlander i Ohio

Henrik Norlander, 33, har tätkänning efter två dagar av PGA-touren i Ohio, efter att ha gått sex under par under fredagen. –Jag vet att jag spelar bra just nu, säger han till SVT.

Henrik Norlander. Arkivbild.

Henrik Norlander. Arkivbild.

Foto: Darron Cummings/AP/TT

Golf2020-07-17 21:10

Henrik Norlander inledde första dagen av PGA-touren i Ohio med att gå två över par, vilket gav honom en blygsam 59:e-plats efter första dagen.

Bättre gick det under den andra rundan på svårspelade Muirfield Village i Dublin i Ohio.

Svensken gick runt på 66 slag och tog sig upp på en delad åttondeplats inför lördagens och söndagens avslutande rundor.

– Det var bra, det var stabilt från början. Jag puttade bra och greenerna var bättre i dag, det var inte så upptrampat som i går eftermiddag. Ingen vind heller i morse. Jag spelade okej i går också, det var riktigt tufft bara. Jag hade en grym avslutning med birdie på 13 och 18 i går, så jag hade en skön känsla när jag kom ut i morse, säger Norlander till SVT.

Totalt blev det sju birdies för Norlander som bara har fem slag upp till de ledande amerikanerna Ryan Palmer och Tony Finau.

Henrik Norlander har ännu inte vunnit på PGA-touren. För snart fyra år sedan slog han till med sin hittills bästa placering när han slutade tvåa efter särspel på Sea Island i Georgia. Han har två segrar på Kornferry Tour (undertouren till PGA) 2015 och 2019.

Norlander har bott i USA sedan han började på college 2007.

Övriga svenskar i Ohio: Carl Pettersson ligger på 31:a plats på par. Alex Norén och David Lingmerth klarade inte cutten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om