Svenskan tvåa i omskriven Saudiarabientävling

Johanna Gustavsson blev bästa svenska golfare på en delad andraplats vid den omskrivna Europatourtävlingen Aramco Saudi Ladies International i Saudiarabien.

Johanna Gustavsson. Arkivbild.

Johanna Gustavsson. Arkivbild.

Foto: Kamran Jebreili/AP/TT

Golf2022-03-20 15:51

Placeringen är Gustavssons bästa hittills i karriären. Vid årets första Europatourtävling i Kenya i februari blev 29-åringen, rankad 263 i världen, delad åtta.

Engelskan Georgia Hall, rankad 25, har varit i ledning på golfbanan Royal Greens i King Abdullah Economic City hela veckan och vann på en totalscore på elva under par efter att ha gått på ett under par, 71 slag, under söndagen.

Johanna Gustavsson avslutade med en 67-rond och gick bäst av alla under den avslutande rundan. Till slut var hon och Kristyna Napoleaova, Tjeckien, fem slag från segern, båda på sex under par totalt.

Veckans Europatourtävling har varit omskriven sedan TT uppmärksammat att det statliga saudiska oljeföretaget Saudi Aramco är titelsponsor och svenska Anna Nordqvist frontar bolaget som golfambassadör.

Nordqvist, rankad 16, slutade delad sexa i tävlingen på tre under par efter att ha avslutat med en 74-rond, två över par.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!