Svenskans eaglesuccé: "Gjorde några misstag"

Det är svenskt högst upp på ledartavlan på golfdamernas Europatourtävling i London. 24-åriga Sofie Bringner är i ledning på sju slag under par efter att ha gjort tre eagles på sina 18 första hål. –Jag gjorde ett par misstag men också tre eagles så det var kul, säger hon.

Sofie Bringner leder Europatourtävlingen i London efter första rundan. Arkivbild.

Sofie Bringner leder Europatourtävlingen i London efter första rundan. Arkivbild.

Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT

Golf2022-06-16 17:05

Saudisponsrade tävlingarna Aramco Team Series, som är en del av Europatouren, är inne på sin andra deltävling på Centurion Club utanför London – banan stod även värd för premiärtävlingen av nya sauditouren på herrsidan, kallad LIV Golf.

Aramco-tävlingarna avgörs både på individ- och lagnivå där den förstnämnda avgörs över tre dagar med enbart proffs och den sistnämnda över två dagar där även amatörer deltar.

I den individuella tävlingen har svenskan Sofie Bringner tagit kommandot på sju slag under par efter en minst sagt händelserik första runda. 24-åringen noterades för tre eagles, tre bogeys och fyra birdies, vilket hon leder tävlingen på.

Landsmaninnan flåsar i ryggen

– Jag spelade riktigt stabilt. Jag gjorde ett par misstag men också tre eagles så det var kul. Det känns bra, jag har inte varit i den här situationen så många gånger så det är lite nytt men jag spelade bra i dag, säger hon till Europatouren.

Bringner, som har en professionell vinst på kontot (SM Match 2021), är ett slag före landsmaninnan Jenny Haglund och hemmaspelaren Georgia Hall och två före engelskan Bronte Law.

Haglund, som brottats med en besvärlig ryggskada, tycktes lättad efteråt.

– Golfen var mycket enklare än den varit på ett tag så det var härligt. Det kändes bra i morse och det har det inte gjort på ett tag. Med mycket hjälp från mitt team hemma, och sjukgymnasterna här, har det varit en trevlig resa tillbaka, säger hon.

Team Grant i delad ledning

Även Isabella Deilert och Johanna Gustavsson har gjort starka starter och är delad femma på fyra slag under par. Sexfaldiga Europatoursegrarinnan Caroline Hedwall ligger på en delad 14:e plats, tre slag under par.

Färska Scandinavian Mixed-mästarinnan Linn Grant har inlett stabilt och är på en delad 18:e plats, ett slag under par, tillsammans med bland andra Jessica Karlsson.

Desto bättre går det för Grant i lagtävlingen där hennes lag, Team Grant, är i delad ledning – mycket tack vare Sofie Bringner som är en del av laget tillsammans med engelska legendaren Trish Johnson och amatören Peter Thompson.

– Vi har kul där ute. Sofies insats hjälpte oss så klart väldigt mycket. Jag gillar formatet. Gör du en bogey kan du gottgöra det på nästa hål och hjälpa laget, säger Linn Grant.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om