Svenskarna nära historisk seger: "Det är surt"

Både Ludvig Åberg och Henrik Norlander hade ett gyllene läge att ta respektive karriärs första seger på PGA-touren. Amerikanen Luke List grusade planerna genom att sänka en lång birdieputt i särspelet i Jackson, Mississippi. –Det var en otrolig putt, säger Åberg.

Ludvig Åberg spelade upp sig till en delad andraplats på den avslutande rundan av PGA-tourtävlingen i Jackson, Mississippi.

Ludvig Åberg spelade upp sig till en delad andraplats på den avslutande rundan av PGA-tourtävlingen i Jackson, Mississippi.

Foto: Rogelio V. Solis/AP/TT

Golf2023-10-07 02:09

Ludvig Åberg var den ende från förra helgens Ryder Cup som tävlade på PGA-touren den här helgen. Med de allra bästa golfstjärnorna borta tog han sånär chansen att bärga sin första titel på den amerikanska proffstouren.

Men i särspelet – där även landsmannen Henrik Norlander jagade sin första seger på touren – var det Luke List som hade den bästa skärpan.

Av de fem spelarna som gjorde upp var det endast List som gjorde birdie, genom att sänka en lång putt för segern.

– Grattis till Luke för den där sista putten. Den var otrolig. En eloge till honom, säger Åberg till PGA-tourens hemsida.

Medan 23-årige Åberg blev proffs för bara några månader sedan har Henrik Norlander jagat den där första segern betydligt längre. För sju år sedan föll han, precis som på söndagen, i ett särspel innehållande fem spelare.

Allt som allt verkar 36-åringen ändå nöjd med tävlingen i Jackson.

– Jag satte några rejäla puttar den här veckan, det blev några otroliga slag. Och jag slet hårt, säger Norlander.

– Jag är superstolt. Jag har gått från att tänka att jag inte är bra nog för den här touren till att känna att jag kan vinna. Det är surt att inte vinna här, men jag är glad att Luke List var den som vann. Vi spelar ihop varje dag när vi är hemma. Han är en nära vän och en stor inspirationskälla.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om