Tiger Woods ryggopererad igen

Tiger Woods har genomgått en femte ryggoperation. Det var ett mindre ingrepp och golfstjärnan väntas endast missa ett par tävlingar.

Tiger Woods i sin senaste tävling före jul. Nu har han opererats igen.

Tiger Woods i sin senaste tävling före jul. Nu har han opererats igen.

Foto: Phelan M. Ebenhack/AP/TT

Golf2021-01-20 09:10

"Jag ser fram emot att börja träna och är fokuserad på att ta mig tillbaka till touren",säger Woods i ett uttalande på Twitter.

Under operationen togs det bort fragment av en disk som hamnat i kläm och pressat mot en nerv i ryggen. Woods fick känningar i ryggen efter PCN Championship, tävlingen där han spelade tillsammans med sin son Charlie, 11 år, strax före jul.

Läkarna och teamet anser att operationen blev framgångsrik och att Woods blir fullt återställd. Men den förra världsettan missar definitivt USA-tourtävlingarna på Torrey Pines i nästa vecka och Riviera (18–21 februari). Woods kommer dock ändå att vara på plats på Riviera CC som turneringsvärd i The Genesis Invitational.

Woods hoppas att han ska vara tillbaka till US Masters i april, uppger Golf Digest.

45-åringen har haft stora problem med ryggen de senaste åren. Mellan augusti 2015 och december 2017 spelade han bara en tävling på grund av ryggproblemen och opererades tre gånger under 2014 och 2015. För snart tre år sedan gjordes en större operation då kotor sammanfogades, en så kallad steloperation.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!