Tobo GK har anställt en ny Greenkeeper: "Superteam"

Som en del av satsningen i den femåriga verksamhetsplanen har Tobo GK anställt en ny Head Greenkeeper. Kristian Petersén kliver in i rollen och kommer jobba nära rutinerade Micael Nilsson. "Jag tror vi blir ett superteam", säger Petersén.

Micael Nilsson och Kristian Petersén kommer arbeta nära varandra för att öka golfbanans kvalitet.

Micael Nilsson och Kristian Petersén kommer arbeta nära varandra för att öka golfbanans kvalitet.

Foto: Jens Lidesjö

Golf2023-12-27 12:43

Petersén studerade på lantbruksskola med inriktning mot just Greenkeeping. Efter det har han arbetat på golfklubben i Loftahammar i 15 år. Från 1 januari tar han sig an rollen som Head Greenkeper på Tobo GK.

– Helheten lockade. Här finns bra förutsättningar med alltifrån Fredensborg och den vision styrelsen tagit fram. Det fick mig att hoppa på det här i kombination med "Micke" (Micael Nilsson) bland annat, säger Petersén.

Micael Nilsson kommer fortsätta som Greenkeeper och jobba tajt med Petersén.

– Vi har stått och stampat och bara väntat på att det ska bli ett nytt år. Det vibrerar ny energi på hela Tobo och alla är med på samma tåg. Det tycker jag är häftigt, berättar Nilsson som arbetat på Tobo i uppemot 20 år.

Utöver Petersén och Nilsson ska två heltidsanställda, Hans Jones och ytterligare en person som tillträder under 2024, vara med i den arbetsgrupp som ska få banan i bästa skick.

– Vi är en liten men tajt grupp och kommer hjälpas åt med allt. Jag tror vi blir ett superteam, förutspår Petersén.

Det primära fokuset för banpersonalen kommer att ligga på greenerna och få banan spelbar så tidigt som möjligt på året.

– Sen gäller det också att öka "finishen" på hela området, säger Petersén innan Nilsson tillägger:

– Vi vill lyfta en del greenområden. Nu är vissa något "sunkiga" och det kommer krävas dräneringsjobb så att vi får bukt med problemen och får det spelbart på ett bättre sätt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!